Matematik

Opstille differentialligning

01. august 2010 af SvendMortensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kære studieportal.

Dette er mit første indlæs, så I må undskylde, hvis jeg gør noget forkert.

Nå, men nu til mit spørgsmål:
Der løber vand fra en vandhane ned i et badekar med en hastighed på

. Bundproppen i badekarret er lidt utæt, så vandet løber samtidigt ud af badekarret med en hastighed, der er proportional med vandmængden i badekarret (målt i
). Det oplyses, at proportionalitetskonstanten er
.
   Indfør passende variable og opstil en differentialligning, der beskriver, hvordan vandmængden i badekarret ændrer sig med tiden.

Mit bud på et svar:
, men er langt fra sikker på, at det er rigtigt.

M.v.h.
Svend


Svar #1
01. august 2010 af SvendMortensen (Slettet)

Nå, det gik da virkelig ikke godt med LaTeX-delen! Jamen så må jeg jo skrive det i Word-stil og derefter sætte mig i et hjørne og tude over det typografiske niveau.

Opgaven:
Der løber vand fra en vandhane ned i et badekar med en hastighed på 0,4 L/s. Bundproppen i badekarret er lidt utæt, så vandet løber samtidigt ud af badekarret med en hastighed, der er proportional med vandmængden i badekarret (målt i L). Det oplyses, at proportionalitetskonstanten er 0,001 s^(-1).
   Indfør passende variable og opstil en differentialligning, der beskriver, hvordan vandmængden i badekarret ændrer sig med tiden.

Mit bud:
dV/dt = 0,4 L/s * t - 0,001 s^(-1) * V(t)
hvor t er tiden (målt i s) og V(t) er vandmængden (målt i L) i badekarret til tiden t.

Jeg er dog ret sikker på, at mit bud er forkert, så hjælp vil være meget velkomment!


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. august 2010 af PeterValberg

Prøv at se denne besvarelse af det eksamenssæt, hvor opgaven (nr. 17) kommer fra

(Link fjernet pga. dødt link. Mvh. Studieportalen.dk)

 Læs kommentar #6 til opgavesættet

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. august 2010 af mathon

             dV/dt = 0,4 - 0,001·V


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. august 2010 af danieltheman (Slettet)

det der tekst up hvordan er det sket


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. august 2010 af Economist (Slettet)

LaTeX'en virker da fint?

Du har da vel skrevet?

\Large \frac{dV}{dt}=0,4\frac{L}{s}\cdot t-0,001s^{-1}\cdot V(t)

(eventuelt uden Large..)


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. august 2010 af keel (Slettet)

hmmm ja man kan godt se du er rooky, jeg kan ikke tage dit spørgsmål seriøst.....tag dig sammen mand!!

Large \frac{dV}{dt}=0,4\frac{L}{s}\cdot t-0,001s^{-1}\cdot V(t)/os4Z


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. august 2010 af PeterValberg

#6 Helt ærligt, Keel - sådan kan man altså ikke tillade sig at svare folk, der beder om hjælp, det er nok bedre, hvis du tager dig sammen og ikke blander dig i indlæg, hvis du ikke kan svare på en sober og fornuftig måde.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Opstille differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.