Matematik

par lette spørgsmål

08. august 2010 af BrainChild (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hvorn regner man :

1- 64 34 + 12,5 =

2- 12 - 35 =

3- hvordan kan man finde i procent hvor meget prisnedsættelsen udgør, hvis vi har 2 priser ?

4- hvad skal man gøre hvis man skal fx skravere 15 af en figur ?

5- hvordan finder man omkreds og areal af et tæppe ?

6- 2af 63 =

7- hvis en cola koster 12kr og som er 1,5 L, hvor meget koster så 1 L.

8- Hvis der er en række af forskellige tal og så står der at man skal angiv det næste tal i talrækken, hvordan kan man så regne det ud ?

håber i kan svare på mine spørgsmål ! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. august 2010 af JKaram (Slettet)

Jeg skal lige være helt sikker ...

Er 13 = 1/3

Altså en brøk, som i:

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. august 2010 af mathon

1 - (64+3/4) + (12+1/2) = 1 - 64 - (3/4) + 12 + (2/4) = 1 - 64 + 12  -(3/4) + (2/4) = -51 - (1/4) = -(51 1/4)

2- 12 - (3/5) = -10 - (3/5) = -(10 + (3/5) = -(10 3/5)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. august 2010 af mathon

prisnedsættelsen
                                      absolut                  (pefter - pfør)                  

                                      som brøk               (pefter - pfør)/pfør

                                      i pct.                      ((pefter - pfør)/pfør)·100%



 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. august 2010 af mathon

6:       (2/3) af 63 
                                   (2/3) af 63 = (63/3)·2  = 42
                                 
 

                                     

7: hvis en cola koster 12kr og som er 1,5 L, hvor meget koster så 1 L

                      1,5 L kst. (12 kr)/1,5 = (12 kr) / (3/2) = (12 kr)·(2/3) = ((12 kr)/3)·2 ) = 8 kr


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. august 2010 af mathon

rettelse til fejllæsning:

#2


1:   (64+3/4) + (12+1/2) = 64 + (3/4) + 12 + (2/4) = 64 + 12 + (3/4) + (2/4) = 76 + (5/4) = 76 + 1 + (1/4)
                                                                                                                                                      = 77 1/4

2:    12 - (3/5) = 11 + 1 - (3/5) = 11 + (5/5) - (3/5) = 11 + (2/5) = 11 2/5


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. august 2010 af mathon

7)  tastfejl:

                   1,0 L kst. (12 kr)/1,5 = (12 kr) / (3/2) = (12 kr)·(2/3) = ((12 kr)/3)·2 ) = 8 kr    


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. august 2010 af mette48 (Slettet)

8- Hvis der er en række af forskellige tal og så står der at man skal angiv det næste tal i talrækken, hvordan kan man så regne det ud ?

Der er ikke en besemt fremgangsmåde til at finde det næste tal, det afhænger af tallene.

Ofte kan man på en eller anden måde finde frem til en tælletal-række, men dem er ofte skjult ved at tallene er resultatet af samme tybe udregninger for hvert tal.

Tallene kan betragtes som en serie funktionsværdier f(x) for på hinanden følgende x værdier. Nogen gange kan man se sammenhængen ved at tegne punkterne ind i et koordinatsystem. (s.tal1) (s+1,tal2) (s+3,tal3) osv hvor der ikke angives tal på den vandrette akse.

Andre muligheder:

Søg efter fællesr træk for tallene.  De kan måske alle deles med det samme tal.

Se på forskelden mellem tallene.

Se om der er en fælles egenskab for tallene. F.eks. kan det være kvadrattal eller primtal

Der er mange andre muligheder, men altså ikke een metode


Svar #8
08. august 2010 af BrainChild (Slettet)

jo Jkaram :)


Svar #9
08. august 2010 af BrainChild (Slettet)

mathon. du har fået 1 og 2 med, det er bar opgavenumeeret


Svar #10
08. august 2010 af BrainChild (Slettet)

taak for hjælp alle sammen


Skriv et svar til: par lette spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.