Matematik

Ligning 7 klasse

12. august 2010 af LindaM (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Tak for svar ...vil lige teste jeg har fået fat i det....

x-4=x-3

er det ;

2X =7?

altså x=7?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. august 2010 af NejTilSvampe

 nej.

den der ligning kan aldrig gå op..

Du vil aldrig finde et tal som er ligesåstort efter du har trukket 4 fra som hvis du havde trukket 3 fra..

kig på din ligning igen og se om du ikke har glemt et fortegn. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. august 2010 af Bankier (Slettet)

Du kan indsætte x = 7 i ligingen

7 - 4 = 7 - 3

3  =  4     dette er ikke korrekt, løsningen er altså ikke 7

løses

 x - 4 = x - 3

x = x + 1      dette kan ikke løses.


Svar #3
12. august 2010 af LindaM (Slettet)

Hmmm...er en opgave i min datters mat bog Matematrix for 7..tror bare jeg opgiver at hjælpe hende så.

men tak for svar.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. august 2010 af BrainChild (Slettet)

x - 4 = x - 3

jo du kan da sige, at på den ene side lader du -4 og trækker -3 til men så ska -3 skifte fortegn.

og det samme med x'erne, de ska også stå sammen

altså :

-4+3=x-x=

-1= 0?


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. august 2010 af mette48 (Slettet)

Det er ingen skam at blive forvirret over opgaver uden løsning. Det er der mange der bliver.

Når man først er forberedt på at disse opgaver findes, er det ikke svært at indse at ingen løsning (ingen værdi der kan erstatte x) er en løsning på opgaven.

Du må ikke opgive at hjælpe din datter. Samværet under hjælpen er meget vigtig for jer begge, også når din datter engang i mellem må forklare dig de nye (moderne) løsningsmetoder. Det lærer I begge af.


Skriv et svar til: Ligning 7 klasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.