Matematik

differentialregning

15. august 2010 af Gitse (Slettet)

 Hej, 

Hvordan bliver det: (3/x2) til det: (-3/x) når man differentierer det, kan ikke se hvilken regneregel der bliver brugt :/

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du mener formodentlig, at den afledede af (-3/x) er (3/x2). Den afledede af (1/x) er (-1/x2), så

(-3/x)' = -3·(1/x)' = -3·(-1/x2) = (3/x2).

Den afledede af (1/x) følger af den generelle regel

(xn)' = n·xn-1 .


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.