Matematik

Mellem punkt A og B

15. august 2010 af NejIkkeIgen (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej alle kloghoveder

er der en der vil hjælpe mig med denne opgave ??:)

14b
Mellem to punkter A og B i to forskellige lande skal der etableres en
vej APB. Prisen for stykket AP er 50 mio. kr. pr. km. Og prisen for stykket PB er 60 mio. kr. pr. km.


A) bestem AP og PB udtryk ved x, idet 0<x<46
P(x)=50 kvadratrod x^2+1600+60*kvardratrod (46-x)^2+1089

B) bestem prisen for vejen udtrykt ved x, og bestem den værdi af x der gør vejen APB billigst mulig.???????????
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Se f.eks. denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=832785 hvor hele opgaven er formuleret, og hvor der også gives svar.


Svar #2
15. august 2010 af NejIkkeIgen (Slettet)

tak for hjælpen


Svar #3
15. august 2010 af NejIkkeIgen (Slettet)

kan du fortælle mig hvad jeg har lavt forkert i denne opgave:

to funktioner f og g er bestemt ved f(x)=x^2+4x+10 og g(x)=x+14

graferne afgrænser en punktmængde m der har et areal

bestem arealet.

jeg har bestemt punktmængderne til -4 og 1

når jeg så udregner arealet for jeg -20,833

problemet er at det ikke må give negativ

kan du se hvad jeg har gjordt forkert:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. august 2010 af mette48 (Slettet)

Det er lidt svært at se hvor fejlen er, når du ikke skriver mellemregningerne.

Noget kan tyde på at du har byttet om på grænserne ved indsættelsen eller du har arealet under g(x) fra arealet under f(x), som er det mindste.

Linien ligger over parabelen


Skriv et svar til: Mellem punkt A og B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.