Matematik

differentialkvotient bestem toppunkt

16. august 2010 af ilovehomeworks (Slettet)

Jeg har et spørgsmål til jer ;)

jeg skal bestemme toppunkt for parabel f(x)= -3x^2+5x ved at benytte differentialkvotient ...
jeg skal huske både x- og y-værdi ..

HVORDAN LØSER MAN DENNE OPGAVE?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2010 af mathon

        f '(x) = -6x + 5 = 0

         


Svar #2
16. august 2010 af ilovehomeworks (Slettet)

okay .. hvad skal jeg gøre derefter??


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2010 af mathon

beregn x


Svar #4
16. august 2010 af ilovehomeworks (Slettet)

kan du sætte flere ord på?? for jeg forstår det virkelig ikke brugte maximum på lommeregneren .. :) men det virkede ikke helt i min prøve .. hehe


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. august 2010 af mathon

                 -6x + 5 = 0

                  6x = 5

                  x = (5/6)


Svar #6
16. august 2010 af ilovehomeworks (Slettet)

finder jeg så y-værdien ved at sætte 5/6 i x's plads .. altså -3*5/6^2+5*5/6 ?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. august 2010 af mathon

                   fmax = -3·(5/6)2 + 5·(5/6)                                           du har parentesfejl forstået på den måde,
                                                                                                    at du undlader at bruge parentes og derved
                                                                                                    forbryder dig mod de hierarkiske regneregler
 


Svar #8
16. august 2010 af ilovehomeworks (Slettet)

okay det skal aldrig ske igen ..... :D har jeg så fundet toppunktet??


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. august 2010 af mathon

              Det burde du have
kontrol:
              Define f(x) = -3*x^2+5*x

               f(5/6)  --->   ???


Svar #10
16. august 2010 af ilovehomeworks (Slettet)

jeg har løst det, never mind .. kæft hvor er du genial til matematik :d:d:d


Skriv et svar til: differentialkvotient bestem toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.