Matematik

skriv tallet med :

16. august 2010 af Manjajensen (Slettet)

Heej ..
Hvordan laver man denne opgave ?
Skriv tallet med
a. 7 hundrededele + 3 tiendedele + 3 enere.
b. 15 tiere + 13 hundrededele + 5 tiendedele .

håber på svar :D


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2010 af NikolajOlsen

Hvis det er på decimaltalsform, må det vel være

a. 3,37

b. 150,63


Svar #2
16. august 2010 af Manjajensen (Slettet)

Hvordan gør man ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2010 af Krabasken (Slettet)

Først de største fx. tusinder

så hundreder

så tiere

så enere

så kommaet

så tiendedelene

så hundrededelene

osv. mindre og mindre-dele


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. august 2010 af NikolajOlsen

Jeg starter med 'de største' og slutter med 'de mindste'.

a. Det eneste, der er over 1 er de 3 enere. Så ved jeg, det er 3 komma noget. Derefter er der 3 tiendedele (3 divideret med 10), det svarer til 0,3 og de 7 hundrededele (7 divideret med 100) svarer til 0,07. Så lægges det sammen til 3,37.
Altså 3 + 0,3 + 0,07 = 3,37

b. Jeg starter med de 15 tiere - det er 150. Så er der 5 tiendedele, det er 0,5 og 13 hundrededele er 0,13. Det giver sammenlagt 150,63.
Altså 150 + 0,5 + 0,13 = 150,63.

Ideen er at sætte hver oplysning op hver for sig. Tiendedele dividerer du med 10 for at få decimaltal og hundrededele dividerer du med 100. Derefter lægger du dine resultater sammen for at få det færdige resultat.


Svar #5
16. august 2010 af Manjajensen (Slettet)

så hvis der står :

5 hundrede + 27 tiendedele + 10 enere

= 500 + 2,7 + 10 = 512,7

-------


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. august 2010 af mathon

a. 7 hundrededele + 3 tiendedele + 3 enere

     (7/100) + (3/10) + 3,0

     0,07 + 0,3 + 3,0 = 3,37


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. august 2010 af NikolajOlsen

#5: Ja


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. august 2010 af mathon

     15·10  +  (13/100)  +  (5/10)

     150,00  + (10/100)  +  (3/100)  +  (5/10)

     150,00  +  (1/10)  +  (3/100)  +  (5/10)

     150,00  +  (6/10)  +  (3/100)

     150,00  +  0,60  +  0,03 = 150,63


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. august 2010 af LineLine12 (Slettet)

mnmnmn


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. februar 2013 af emmasen (Slettet)

men havd nu hvis der fx. står 3 hundrede 8 tiere og 6 enere

hvilket tal er det så??

 


Brugbart svar (2)

Svar #11
07. februar 2013 af mathon

 

                                  102   101   100

                                   3       8       6     dvs tallet    386


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. september 2021 af Anas0768

hvad skal man skrive vist der står man skal skriv et decimaltal med 3 decimaler?


Skriv et svar til: skriv tallet med :

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.