Matematik

Skriv udsagnet som en ligning :o

17. august 2010 af Christiiie (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hejsa :-)

1) ´Tallet x er 1 større end tallet y .

2)  x plus det dobbelte af y er 7. 

Skriv udsagnet som en ligning ...

Hvad bliver udsagnet + udregning ? :o


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2010 af NejTilSvampe

 1) tallet x er 1 større end tallet y :

x = y + 1

2) x plus det dobbelte af y er 7.

x+2y = 7

du har nu to ligninger med to ubekendte.

2) x = 7 -2y

x = 7 -2y = y + 1

7-1 = y + 2y => y = 2

x = y +1 => x = 2+1 = 3

Gør prøve:  tallet x er 1 større end tallet y:  2+1 = 3   så første udsagn passer

x plus det dobbelte af y er 7.  2*2+3 = 4+3 = 7  bingo! det andet udsagn passer!


Svar #2
17. august 2010 af Christiiie (Slettet)

 Hvordan fIK du det lært ?

Går i 9. og har ALDRIG kunne få det lært :-(

Forstår det overhovede ikke


Svar #3
18. august 2010 af Christiiie (Slettet)

 OKOK !

Har forstået det nu !! ^^^¨

TAK ! :D


Skriv et svar til: Skriv udsagnet som en ligning :o

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.