Matematik

Sin og Cos - Retvinklet trekant! Hjælp!

18. august 2010 af smukkeguk. (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Vi har en retvinklet trekant hvor vi ved at a= 3.1 og b= 4.7. Hvordan finder man c? Og Efter det hvordan

finder man vinklerne?  Har brug for hurtigt hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2010 af Moderatoren

Prøv at søg "Noter om sin og cos" her på studieportalen. Det hjælper rigtig ofte rigtig hurtigt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. august 2010 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug Pythagoras til at finde hypotenusens længde c, idet c2 = a2 + b2 . Dernæst findes de to spidse vinkler A og B ved

sin(A) = a/c og sin(B) = b/c .


Svar #4
18. august 2010 af smukkeguk. (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, men jeg tror at vores lærer bad os om ikke at bruge Pythagoras sætning.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. august 2010 af mathon

                 c = b·cos(A) + a·cos(B) = (a2+b2) / √(a2+b2)

...............

     cos(A) = 1 / √(1+tan2(A))

     sin(A) = tan(A) / √(1+tan2(A)

.............

som selvfølgelig er identisk med Pythagorasberegningen
da
         

     (a2+b2) / √(a2+b2)  = √(a2+b2) ·√(a2+b2) / √(a2+b2) = √(a2+b2)

   


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 - #5

Ja, mathon har ret -- det er svært at komme uden om Pythagoras, når man beskæftiger sig med en retvinklet trekant og ønsker at beregne ukendte størrelser ud fra de kendte.


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. august 2010 af NejTilSvampe

 #3 - det er nemmere at bruge tan(A) = b/a og tan(B) = a/b  når man ikke har hypotenusen. Man kan selvfølgelig finde hypotenusen med pythagoras først, men på den her måde slipper man for en masse decimaler.


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er helt korrekt. Og man kan jo også undlade den anden division ved at notere, at B = 90º - A . Men nu bad opgaven først om c, så når den var beregnet, faldt det naturligt at bruge sinusrelationerne.


Skriv et svar til: Sin og Cos - Retvinklet trekant! Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.