Matematik

reducer (HASTER!)

18. august 2010 af bulo (Slettet)

hej allesammen, håber i kan hjælpe mig med at forklare hvordan man reducer

(x-1)(x+1)- x^2+2 (JEG VIL MEGET GERNE HAVE MELLEMREGNINGERNE MED)

OG REGLEN DER BRUGES TIL AT LØSE DETTE,.. TAK PÅ FORHÅND!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2010 af mathon

fortæl hvad du har forsøgt
frem for at bestille copy-paste version


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2010 af Lukka (Slettet)

Hm-mathon har squ ret, men nu er den sendt.... store bogstaver er vist at råbe


Svar #3
18. august 2010 af bulo (Slettet)

jeg aner ik hvordan man gøre? skal man evt bruge nogle kvadrat sætninger? det er mit bud


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, du skal bruge kvadratsætningen

(a+b)·(a-b) = a2 - b2 .

Du kan se, at Lukka brugte den til bereging af (x-1)(x+1) = (x+1)(x-1) = x2 - 12 = x2 - 1 .


Skriv et svar til: reducer (HASTER!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.