Matematik

integral...

18. august 2010 af Gitse (Slettet)

Hej, 

jeg skal integrere denne funktion: f(x) = (2x-1)7 og facit giver: ((2x-1)8)/16, jeg forstår ikke hvorfor det giver dette resultat, når jeg beregner den til: ((2x-1)8)/8

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man integerer ved substitution:

∫ (2x-1)7 dx = (1/2) ∫ (2x-1)7 d(2x-1) = (1/2)·(1/8) (2x-1)8 + k = (1/16)·(2x-1)8 + k , hvor k er en vilkårlig konstant.

Lav eventuelt prøve ved at differentiere stamfunktionen og sammenlign med den oprindelige funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2010 af hardkxre (Slettet)

Når du differentierer ((2x-1)^8)/16, som er en sammensat funktion, skal du huske at gange med differentialkvotienten af den inderste funktion. I dette tilfælde 2x-1, som differentieret giver det 2-tal, du savner.


Svar #3
18. august 2010 af Gitse (Slettet)

 Tusind tak :D


Skriv et svar til: integral...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.