Kemi

Redoxreaktion

19. august 2010 af JonLar (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan nogen hjælpe?

Til en redoxtitrering benyttes 0,02 M KMnO4-opløsning.

0,189 g Na2C2O4 opløses i fortyndet svovlsyre.

Titreres med 0,02 M KMnO4-opløsning - forbrug 26,3 mL

Reaktion under titreringen:

MnO4-(aq) + C2O42-(aq) → Mn2+(aq) + CO2(g)

1) Afstem reaktionsskemaet.

Jeg er kommet frem til at Mn reduceres med 5 e- og C oxideres med 1 e-, men jeg kan simpelthen ikke få det til at gå op når jeg afstemmer med H+.

2) Beregn den aktuelle koncentration af MnO4- i KMnO4-opløsningen.

3) Beregn en værdi for volumenet af den mængde CO2(g), der kan dannes ved reaktionen. (Antag, at 1 mol gas fylder 24,4 L). Hvorfor kommer der ikke så meget CO2(g) som beregnet?

   


Svar #1
19. august 2010 af JonLar (Slettet)

Behøver kun hjælp til opgave 2 og første del af 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2010 af lasols (Slettet)

for at kunne besvarer 2 er det vigtigt du har 1 korrekt, uden at have regnet det efter vil jeg mene det bliver

1)

2MnO4- + 5 C2O42- +16H+ → 2Mn2+ + 10 CO2 + 8H2O

2)

vi ser altså at reaktionsforholdet er 2:5 = 1:2,5der er altså 2,5*npermanganat=noxalat=moxalat/Mnatriumoxalat 

vi kan så finde stofmængden af permanganat =>

npermanganat=moxalat/(2,5*Mnatriumoxalat) molxalat står i opgaven og Mnatriumoxalat kan beregnes fra det periodiske system

til sidst skal du så vare bruge

c=n/V <=> cpermanganat = npermanganat/Vpermanganat

3) sidste del af opgaven er enkel fra reaktionsskemaet kan vi se at forholdet mellem permanganat og CO2 er 2:10 = 1:5 så der er altså 5 gange så mange mol kuldioxid som der er permanganat

nkuldioxid = 5*npermanganat

Vkuldioxid = 24,4L/mol*nkuldioxid

håber det hjalp og at vi er enige om reaktionsskemaet


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2010 af mathon


Skriv et svar til: Redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.