Debat

komma?

20. august 2010 af aidan123 (Slettet)

hej

Jeg er vant til at bruge den tradiotionelle kommaregel...Men hvad er egentlig bedst at benytte, den traditionelle eller den nye regel?

Jeg vil gerne vide, hvilken jeg skal benytte, da jeg skal til at begynde på en videregåënde uddannelse. Men jeg ved dog ikke om jeg skal holde mig til den traditionelle, eller begynde på den nye regel, hvor der bliver sat flere kommaer?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. august 2010 af Economist (Slettet)

Hold dig til traditionelle. Det er meget nemmere, hvis du ikke er verdens bedste til grammatik.


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. august 2010 af NuclearWarhead (Slettet)

#1

Det er lige omvendt. Begge systemer forudsætter et kendskab til basal helsætningsanalyse. Hvis man vælger nyt komma slipper man derimod for en række af de problemer der er ved at sætte komma foran ledsætninger når det ikke er lige ud af landevejen.

Han har ingen idé om hvor mange af dem der vil med.

Her er der kommateret med nyt komma, dvs. der skal ikke være et komma. Hvis du derimod vil kommatere med traditionelt komma, er du selvfølgelig som ved nyt komma nødt til at vide at du har at gøre med to sætninger, men ikke nok med det, der er også regler for hvor det komma så skal placeres. Den eneste korrekte placering af traditionelt komma her er efter "om", men giv det til en klasse og lad dem kommatere sætningen og du vil se at de ikke aner om kommaet skal sættes efter om, hvor eller dem.

Jeg kan også sige det med andre ord:

Hvis du vil lære at kommatere, så står det i Retskrivningsordbogens §§ 45-51. Hvis du vil lære nyt komma, så kan du springe § 50 over, mens traditionelle kommasættere er nødt til også at lære den paragraf for at kunne sætte korrekt komma.


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. august 2010 af backus (Slettet)

Se video om grammatisk komma her

Hvis du holder dig til disse simple regler, går du ikke helt galt i byen.


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. september 2010 af ILikeMusic (Slettet)

hvis du skal i gang med en videregående uddannelse, går jeg ud fra, at du er vokset op med det traditionelle komma, så jeg ville holde mig til det...


Skriv et svar til: komma?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.