Matematik

areal af trekant og overflade.

21. august 2010 af Sandraas (Slettet) - Niveau: 9. klasse

jeg er gået meget i stå med denne opgave som skal regnes ud i cm2.
det er de rigtige mål der er på tegningen så håber nogle kan hjælpe.

trekanten skal jeg finde arealet af og terningen skal jeg finde overflade arealet af i cm2 men aner ikke hvordan

Vedhæftet fil: Unavngivet.bmp

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2010 af Economist (Slettet)

Du har jo formler for alt det. Kig i din formelsamling.

Til trekanten skal du finde højden for at kunne finde dit areal. Del trekanten op i to retvinklede trekanter og benyt dig da af pytagoras' læresætning til at finde frem tik højden.

En tegninger er kendetegnet ved, at alle dens sidelænger er lige lange...Så alle siderne er 3 cm.


Svar #2
21. august 2010 af Sandraas (Slettet)

har ingen formelsamling ellers havde jeg jo også brugt den


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2010 af Economist (Slettet)

Så kunne det jo være, at du skulle købe dig en. Det er svært at lave matematik, når værktøjerne ikke er i orden. Hvordan tegner du en cirkel uden en passer? 

Nå, formlerne står nok også i din bog - eller i de utallige formelsamlinger, der ligger på Internettet.

Men arealet af en trekant er givet ved

A=1/2*grundlinie*højde

Overfladearealet af en terning er givet ved

O=6*sidelængde^2


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2010 af mette48 (Slettet)

a) Brug Herons formel

 T=√[s(s-a)(s-b)(s-c)] hvor s=(a+b+c)/2

b)terningen har 6 kvadratiske sider, der hver har arealet s*s hvor s er kantlængden


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2010 af mette48 (Slettet)


Economist du skulle måske købe dig en formelsamling, der indeholder en formel til beregning af en trekants areal når man kender de tre sider i trekanten.

Behøver du virkelig være nedladende overfor spørgerne?


 


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2010 af Economist (Slettet)

Ja, eller bare tænke mig om, når det gælder geometri, som det er virkelig lang tid siden, jeg har regnet med.

Jeg er desuden ikke nedladende. Jeg behandler alle ens.


Skriv et svar til: areal af trekant og overflade.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.