Matematik

ax^2+bx+c og brøker..

22. august 2010 af MiniSara (Slettet)

Jeg har et stort problem, og jeg har nu forsøgt at løse disse 2 opgaver i lang tid, jeg har ingen ide om hvordan de løses?

Opgave 1 :

Omskriv produktet : 5(x-2)(x+2/5) til formen ax^2+bx+c

I må meget gerne forklare det præcist, så selv et barn vile kunne forstå det, fordi jeg er virkelig i tvivl om hvordan dette løses, jeg har ikke den fjerneste ide.. og jeg vil selvfølgelig meget gerne forstå det, og ikke bare skrive et regnestykke af..

Opgave 2:

Forkort brøken (6x)^2*y:(2y)^2

Jeg aner ikke, hvordan man forkorter børker med potenser og med parenterser :s

Mange tak for hjælpen, eftersom jeg skal aflevere opgaverne i morgen !!


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. august 2010 af mette48 (Slettet)

5(x-2)(x+2/5)=                ganger parenteserne sammen

5(x2+2/5 x -2x-4/5)=        ganger 5 ind i parentesen

5x2+2x*5/5 -10x - 4=

5x2-8x-4

opg 2

det er ikke til at se hvor meget der hører med på brøkstregen, skriv det med () om tæller og nævner


Brugbart svar (2)

Svar #2
22. august 2010 af JKaram (Slettet)

Brøken ser ud som følger:

eller hvad?

Karam


Svar #3
23. august 2010 af MiniSara (Slettet)

Mange tak for svarende !!

MEGET brugbare!!

- nummer 2 .. ja det er sådan brøken ser ud..

Vidste ikke man kunne skrive det op sådan herinde..


Skriv et svar til: ax^2+bx+c og brøker..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.