Matematik

Løsning til differentialligning

22. august 2010 af sasc (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej - lige to spørgsmål.

1. Er ved at lave en "gøre prøve"-opgave, og jeg ville bare høre hvorfor at (5√x)/(2x) = 5/(2√x)

2. Ved ikke hvad jeg skal gøre i denne opgave: Bestem et andengradspolynomium, der er løsning til differentialligningen

dy/dx = y + 2x^2 -7

På forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2010 af peter lind

5*kvrod(x)/(2x ) = ½*5*kvrodx)/x = ½*5*kvrod(x) / kvrod(x)2

Sæt y = ax2+bx+c, find y' og sæt resultatet ind i din differentialligning. Det giver en ligning hvor du kan bestemme a, b og c pånær en evt. integrationskonstant.


Svar #2
22. august 2010 af sasc (Slettet)

Til det første:

Jeg kan ikke helt se at det 5/(2*√x) ?? Kan du forklare nærmere

Og hvordan finder jeg y' ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2010 af peter lind

x = kvrod(x)2. Du kan derfor forkorte kvrod(x) ud,

Brug at (a*xn)'  = n*a*xn-1


Svar #4
22. august 2010 af sasc (Slettet)

Okay, nu har jeg det første på plads. Men jeg har aldrig set det andet før. Vi er kun lige begyndt på differentialligninger. Og har kun gjort prøve samt fundet tangentligninger ved brug af differentialligninger. Er der en anden måde at gøre det på??


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2010 af peter lind

Ja det er der; men hvis du kun lige er begyndt på differentialligninger har du ikke haft det.


Svar #6
22. august 2010 af sasc (Slettet)

OKay, jeg har fundet en anden metode nu, men tak for hjælpen til det første :-)


Skriv et svar til: Løsning til differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.