Matematik

differentialregning

22. august 2010 af Poulkarl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er igang med en matematikaflevering, men er gået fast i følgende opgave:

Lad f(x)=x^2
Bestem ligningen for tangenten til grafen for f gennem punktet (x0,f(x0))

Jeg mener facit skal være: y=2x0*x-x0^2
Men jeg kan ikke komme frem til dette resultat.

Håber der er nogen, som kan hjælpe (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2010 af WHiP (Slettet)

Kan ikke rigtig hjælpe uden du giver en x0 værdi


Svar #2
22. august 2010 af Poulkarl (Slettet)

Jeg ved godt hvordan man gør, når man har en x0-værdi.
Men opgaven er fomuleret som den er.
Jeg kan bare ikke komme frem til det facit, jeg har skrevet i spørgsmålet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2010 af WHiP (Slettet)

ok jeg prøver og se på det


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Tangenten går gennem punktet (x0; f(x0)) og har hældningskoefficienten f'(x0), så dens ligning er

y = f'(x0)·(x-x0) + f(x0) .

Så drejer det sig bare om at indsætte f(x0) og f'(x0), idet f(x) = x2 . Dit svar i #0 er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2010 af WHiP (Slettet)

Je her er sgu lidt dobbeltpost, jeg har prøvet og regne det og hvis jeg skal gå ud fra det du siger facit er så får jeg følgende:

f(x0)=x^2

f'(x0)=2x

x0=1

y=f(1)+f'(1)*(x-1) <=>

y=1+2(x-1) <=>

y=2x-1

Jeg kan ikke lige umiddelbart se andet så hvis mit svar er ubrugligt så beklager jeg meget


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du har indsat en tilfældig værdi (1) for x0, hvilket opgaven ikke sagde noget om, og hvilket opgavestilleren heller ikke antog. Man skal udtrykke tangentens ligning ved x0 , således som opgavestilleren selv har gjort det korrekt i #0 .


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.