Fysik
Densitet
26. marts 2005 af
Alima (Slettet)
Hejsa allesammen...
jeg sidder med en fysikopgave, som jeg er lidt i tvivl om.. jeg skal bestemme densitet af atmosfærisk luft ved forskellige temperaturer... jeg har tænkt lidt på idealgasloven.. men er ikke helt sikker mht de enkelte led.. håber at der er nogle som kan hjælpe.
jeg sidder med en fysikopgave, som jeg er lidt i tvivl om.. jeg skal bestemme densitet af atmosfærisk luft ved forskellige temperaturer... jeg har tænkt lidt på idealgasloven.. men er ikke helt sikker mht de enkelte led.. håber at der er nogle som kan hjælpe.
Svar #1
26. marts 2005 af Peden (Slettet)
Idealgasloven er vel en god start.
p*v = m*r*t
p = tryk
v = rumfang
m = masse
r = gaskonstanten
t = temperaturen (i kelvin)
p*v = m*r*t
p = tryk
v = rumfang
m = masse
r = gaskonstanten
t = temperaturen (i kelvin)
Svar #2
26. marts 2005 af frodo (Slettet)
tja.. ovenstående variant kræver vist en tilføjelse.
normalt siger idealgasloven:
pV=nRT, og der gælder i øvrigt at n=m/M
densiteten fås da ved at finde massen for 1 mL luft.. eller 1m^3=1000L for den sags skyld.
Du skal da goså have den gennemsnitlige molare masse for atmosfærisk luft.
(Correct me if I'm wrong, kan bare ikke lige se hvordan man bare kan erstatte masse og stofmængde, da relationen imellem de to afhænger af stoffets molare masse)
normalt siger idealgasloven:
pV=nRT, og der gælder i øvrigt at n=m/M
densiteten fås da ved at finde massen for 1 mL luft.. eller 1m^3=1000L for den sags skyld.
Du skal da goså have den gennemsnitlige molare masse for atmosfærisk luft.
(Correct me if I'm wrong, kan bare ikke lige se hvordan man bare kan erstatte masse og stofmængde, da relationen imellem de to afhænger af stoffets molare masse)
Skriv et svar til: Densitet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
