Kemi

Aktuel koncentration af Fe2+

22. august 2010 af ProMaster (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Folkens ...

en lille opgave, som skal opfriskes:

0,224 g FeSO4, 7H2O opløses i 100 mL vand. (denne opløsning kaldes opløsning A).

Bestem [Fe2+] i opløsning A.

Vi finder første stofmængden af n(FeSO4, 7H2O) = 278.015 g/mol

Herefter kan vi beregne koncentrationen: c = n/V, n er beregnet og V = 0,100 l
 

c= n/V = (278.015 g/mol) / (0.100 l) = 2780.15 molær

Herefter omregnes 0,224 g (FeSO4, 7H2O) i 100 mL vand til g/L
0.224g/0.100l = 2.24

[Fe2+] = (2.24 g/l) / (2780.15 g/(l*mol) ) = 8.06*10-4 mol
 

KAN DET PASSE, at den aktuelle konc. af Fe2+ = 8.06*10^-4 mol


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2010 af PoKulaKi (Slettet)

Der er vist noget du har misforstået.

Det du starter med at finde er M(FeSO4, 7H2O) = 278.015 g/mol  (n måles i mol, ikke g/mol)

så bruger du m/M = n til at finde n

0,224g / 278,015 g/mol = 8,06*10-4 mol ( så det du med en meget lang omvej har regnet ud er n, hvilket du måske burde have luret ud fra enhederne)
 

Da det er c du leder efter kan du nu bruge c = n/V og få

[Fe2+] = c(FeSO4, 7H2O) = n / V =  8,06*10-4 mol / 0,100 L = 8,06 *10-3 Molær


 


Svar #2
22. august 2010 af ProMaster (Slettet)

Mange tak for det ... det er ikke sundt at holde for meget ferie


Skriv et svar til: Aktuel koncentration af Fe2+

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.