Matematik

Forkort brøk?

23. august 2010 af marie1718 (Slettet) - Niveau: A-niveau

er der nogen der ved hvordan man opløser tæller og nævner i faktorer og forkorter denne brøk?

4x^2-9y^2

________

2x+3y

Har dette noget med kvadratsætninger at gøre eller er jeg helt galt på den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2010 af peter lind

I tælleren brug at (a+b)(a-b) = a2-b2


Svar #2
23. august 2010 af marie1718 (Slettet)

#1
 

I tælleren brug at (a+b)(a-b) = a2-b2

hvordan vil du regne det ud? præcis vis mig hvordan? jeg forstår det ikke,


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2010 af f-afg-s (Slettet)

 Reducer tæller :

4x^2-9y^2=(2x-3y)(2x+3y)

reducer ikke nævner

så siger du :

((2x-3y)(2x+3y))/(2x+3y)= 2x-3y dette er resultatet


Svar #4
23. august 2010 af marie1718 (Slettet)

tusind tak.

kan du hjælpe mig med denne også?

3x^2-12x+12

__________

5x^2-10x

det ville være en kæmpe hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2010 af f-afg-s (Slettet)

 du reducerer tæller og nævner

(3*(x-2)^2)/(5x(x-2))=(3*(x-2))/5x detter er resultatet 

det var så lidt


Svar #6
23. august 2010 af marie1718 (Slettet)

må jeg spørger hvor de sidste 12 er blevet af? - de der stod i enden af tælleren, jeg forstår godt alt det andet, bare ikke hvor de er blevet af?


Skriv et svar til: Forkort brøk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.