Matematik

brøker og beregniner

23. august 2010 af xixisandra (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej alle, håber nogle kan forklare mig hvordan man regner disse stykker ud:

2) x/4 = 32 x=__? (det er en brøk)

3) 6 1/4 + 10 3/8 =?

4) 22 2/3 - 9 1/8 =?

5) 5 2/7 * 6

6) beregn renten af 5600 kr. til 9% p.a. i 90 dage??'

tak på forhånd :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

2) Forlæng ligningen med 4.

3) og 4) Omregn de blandede tal til uegentlige brøker, find fællesnævner for brøkerne, reducer og forkort til sidst.

5) Omregn det blandede tal til uegentlig brøk, multiplicer, og omregn tilbage til blandet tal.

6) Find først den årlige rente, og dernæst, hvor stor en del 90 dage udgør af et renteår.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2010 af mette48 (Slettet)

2) x/4 = 32 x=__? (det er en brøk)                             gang med 4 på begge sider af lighedstegnet, så forsvinker brøken

3) 6 1/4 + 10 3/8 =?                  forlæng så der bliver fælles nævner, læg de hele tal smmen og læg brøkernes tællere sammen (bevar nævneren)

4) 22 2/3 - 9 1/8 =?                     forlæng så der bliver fælles nævner(24), lav 1 af de 22 hele om til 24/24 og læg den sammen med de 16/24, som 2/3 forlænges til.  Træk helt tal fra helt tal og tæller fra tæller (bevar nævneren)

5) 5 2/7 * 6                                 gang helt tal med 6 og gang tælleren med 6. Der bliver nu mere end 7 7endedele, så denne uægte brøk skal omskrives til blandet tal

6) beregn renten af 5600 kr. til 9% p.a. i 90 dage??'

[5600*9*90]/[100*360] kr   forkort brøken og regn ud
 


Skriv et svar til: brøker og beregniner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.