Kemi

Vægtprocent

24. august 2010 af Bilbo12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej. 

En der kan hjælpe :).

Spørgsmålet er: 

en 35% svovlsyre har massefylden 1.260 g/mL. Hvor stort et rumfang af denne syre skal man bruge til fremstilling af 1.00 L 1.00 M svovlsyre??

På forhånd mange tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2010 af gigas (Slettet)

Hej,

Har netop besvaret denne opgave :P
Se indlæg #10 og #11 her: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=878272


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2010 af mathon

molariteten af en 35% svovlsyre med densitet 1,260 g/mL
beregnes:

                       c = (p/100)·d/M
 
                       c = 0,35·(1260 g/L)/(98,08 g/mol) = 4,49633 mol/L


                             stærk syre                            fortyndet syre
                                    n                      =                     n
                           V·(4,49633 mol/L)    =      (1,00 L)·(1,00 mol/L)

                           V·(4,49633 mol/L)    =      1,00 mol

                           V = (1,00 mol) / (4,49633 mol/L) = 0,222404 L = 222,404 mL


Svar #3
24. august 2010 af Bilbo12 (Slettet)

 Kan bare ikke få enhederne til at passe i koncentrationen så??


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2010 af mathon

        

               c = (p/100)·d/M                     [d] = g/L

                [c] = (g/L)  / (g/mol) = g·L-1·mol·g-1 = g1-1·mol·L-1 = 1·mol·(1/L) = mol/L


Skriv et svar til: Vægtprocent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.