Matematik

Trapez!!

24. august 2010 af cllsLkh (Slettet)

Jeg er lidt i tvivl hvad hvordan man skal regne denne her opgave ud?

Find den manglende størrelse i trapezet, når:

Areal = 65 cm (kvadratcencimeter), a = 5 cm og b = 8 cm.

Jeg vil blive meget glad hvis du kan skrive mellemregningen. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2010 af kimor (Slettet)

Er det de to parallelle sider du kender?


Svar #2
24. august 2010 af cllsLkh (Slettet)

Ja, og der står ikke højden.

Opgaven går ud på at man skal finde højden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2010 af kimor (Slettet)

Ok. Så skal du bare bruge formlen for en trapez, hvor højden er den eneste ubekendte størelse. Formlen for en trapez' areal er som følger:

A = 1/2 * (a+b) *h

Alt du nu skal gøre, er at indsætte dine kendte værdier således:

65 = 1/2 * (5+8) *h

^^ Isoler nu højden!


Skriv et svar til: Trapez!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.