Matematik

Toppunkt

25. august 2010 af ænvvvv (Slettet)

 Hej alle sammen jeg sidder og skal finde toppunktet til denne ligning:

x^2-4x+3

Jeg har fået (2,-9) som toppunkt? 

Men jeg er bare ikke sikker?

tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2010 af mathon

(2,-9) som toppunkt
er forkert
 


Svar #2
25. august 2010 af ænvvvv (Slettet)

 jamen er det ikke sådan her? 

F(x)=x^2-4x+3

2x-4=0

x=4/2=2

x=2

også skal jeg finde y

F(2)=2^2-4*2+3

-4-16+3

y=-9?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2010 af TinaChristensen (Slettet)

Nej. Det ser ud, som om du blander flere metoder sammen.

y-koordinaten (også kendt som k) er jo = -d/4a


Skriv et svar til: Toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.