Kemi

Koncentrationen-hjælp plezzz

25. august 2010 af Gomar (Slettet)

Hej alle sammen ;-)

Jeg er igang med et jounal om optisk isomeri. Der var endel opgaver som jeg skulle lave, og det har jeg fået gjordt, men mangler lidt hjælp til det sidste. Håber i kan help mee.

Resultater
Angiv drejningsvinklen for de to opløsninger
- Fructose -44,23

- Glocuse28,23

Diskussion
Da vi nu har fundet drejningsvinkel for både fructose og glucose, så kan vi beregne koncentrationen af de to forskellig opløsninger. Og til disse beregninger vil vi bruge den anvendte formel, som blev skrevet i teoridelen, der er således:
 

∝=[∝]D·c·l

For glucose er [α]D = 9,48 M-1 dm-1 og for fructose er [α]D = -16,6 M-1 dm-1

Beregn koncentrationen af de to opløsninger.

Hvorfor er glucose og fructose optisk aktive?

'Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2010 af mathon

du har ikke oplyst l
som skal bruges i formlen!
 


Svar #2
25. august 2010 af Gomar (Slettet)

l er =2ml


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2010 af mathon

     α = [α]D·c·l          

     c = α / ([α]D·I)


Skriv et svar til: Koncentrationen-hjælp plezzz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.