Matematik

ligning/funktion

27. marts 2005 af Baphomwt (Slettet)
Har en funktion:

f(x)=2x^3 - 17x^2 + 40x ,x tilhører [o;5]

Hvordan løses følgende spørgsmål.

Løs ved beregning F(x)= 5x

Hint ønskes..

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2005 af allan_sim

Jeg kan se, at du er sproglig, så jeg formoder, at det er en opgave i naturfag? Derfor tror jeg også, at du mener f(x) i stedet for F(x). Ret mig hvis jeg tager fejl :-)

Når du skal løse f(x)=5x ved beregning, starter du med at sætte de to udtryk lig med hinanden og flytte rundt, så du har 0 stående på højresiden:

2x^3 - 17x^2 + 40x = 5x
2x^3 - 17x^2 + 40x - 5x = 0
2x^3 - 17x^2 + 35x = 0

Sæt nu x uden for parantes for at kunne udnytte nulreglen:

x*(2x^2 - 17x + 35) = 0

Nulreglen giver så, at enten er x=0 eller også er indmaden i parantesen lig med 0. Ved at sætte indmaden lig med 0, får vi en andengradsligning, som kan løses:

2x^2 - 17x + 35 = 0

Denne har to som begge ligger i intervallet [0;5] - find dem selv :-)

Samlet har ligningen derfor tre løsninger i det ønskede interval.

Spørg hvis der er noget du ikke forstår.

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2005 af allan_sim

Øh... ups, læste forkert i din profil, men anyways - hvis du faktisk mener F(x), så skriv igen :-)

Svar #3
27. marts 2005 af Baphomwt (Slettet)

takker for den utrolig gode "guiding" gennem denne opgave. =) forstår d nu.

men lige en ting:
er der forskel på F(x) og f(x)? er d ikke blot selve navnet på funktionen?

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2005 af allan_sim

Med F(x) menes normalt en stamfunktion til f(x) - stamfunktion er et begreb, der benyttes indenfor integralregning.

Svar #5
27. marts 2005 af Baphomwt (Slettet)

k - takker endnu engang. Men mente blot f(x) så. Det du omtaler, har vi ej rigtig vært inde om.

Cheers!

Skriv et svar til: ligning/funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.