Matematik

Ligningssystem

26. august 2010 af Nuggi1994 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej jeg har dette ligningssystem som jeg har prøvet at lave, men er ikke sikker på om svaret er rigtigt:

4x-5y=8

3+4y=10

Har fået dette:

X=11,35

Y=10,68

Er der nogle som kan "confirm" om dette er rigtigt? Hvis ikke, skriver jeg lige hvilken metode jeg har brugt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2010 af mathon

mangler du ikke et x i den nederste ligning

det er ikke rigtigt


Svar #2
26. august 2010 af Nuggi1994 (Slettet)

jo manglede et x. Dette er hvordan jeg har regnet det ud:

finder ud af dette først:

4x-5y=8

-5y=8-4x

-5*8 og -5*4

y=-40+20x

så tager vi 3x+4y=10 og laver den om til 3x+4(-40+20x)=10

4*-40 og 4*20

så nu har vi 3x-160+80=10

så tager vi 3x+80x og har nu 83x-160=10

så tager vi -160 om på den anden side så vi har 83x=170 og derefter tager vi 170/83xog har nu x= 2,0481

Så tager vi 40+20*2,0481 og svaret er på y er 80,96

Så nu har jeg det nye svar: x=2,05

Y= 80,96


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2010 af mathon

   I:  4x - 5y = 8                           I multipliceres med 4 og kaldes III
   II: 3x + 4y =10                         II multipliceres med 5 og kaldes IV

   III: 16x - 20y = 32                    III og IV adderes
   IV: 15x + 20y = 50

   31x = 82

   x = (82/31)                             som indsat i II giver

   3·(82/31) + 4y =10
   (246/31) + 4y = 310/31
   4y = 64/31

    y = (16/31)



 


Svar #4
26. august 2010 af Nuggi1994 (Slettet)

Mærkeligt, jeg fulgte denne side: http://www.slideboom.com/presentations/39037/To-ligninger-med-to-ubekendte er det så forkert? ved 2:25 starter det


Skriv et svar til: Ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.