Matematik

Ligning find x

28. august 2010 af lambimusen (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej jeg sidder med en ligning, og har stigeret mig blind på den.

1,67 + 4,85 = 3,55 (0,54-2,08x)

jvf. facit fra vores lære får jeg atvide at x=0,32

er der en, som kan forklare mig hvordan regner ovenstående ligning ud


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2010 af NejTilSvampe

 (1,67+4,85) = 3,55 (0,54-20,8x)

(1,67+4,85) / 3,55 = 0,54 - 20,8x

(1,67+4,85)/3,55 - 0,54 = -20,8x 

x = [ (1,67+4,85)/3,55 - 0,54 ] / -20,8 = ??


Svar #2
28. august 2010 af lambimusen (Slettet)

jeg kan ikke få x til at give 0,32  ud fra det du skriver :-(


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2010 af NejTilSvampe

 din lærer har løjet over for dig så.. Eller også har du skrevet ligningen forkert op.

1,67 +4,85 = 6,52

3.55(0,54-2,08*0,32) = -0,44588 ≠ 6,52  ....

svaret er x = -0,0623


Svar #4
30. august 2010 af lambimusen (Slettet)

Tak for hjælpen. :-)


Skriv et svar til: Ligning find x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.