Matematik

f(x)= 5x ^2 +4

28. august 2010 af Camilaaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg skal finde differenskvotienten af denne funktion og vil gerne bruge følgende formel    f(x0+h) - f(x0)   / h

Hvordan gør jeg det trin for trin ?

Kommer der så til at stå.

(5x0 + h) ^2 + 4 - ( 5x ^2 +4)    / h

Er lidt forvirret. Kan du ikke vise mig hvordan jeg kommer frem til det endelig resultat step by step.

Taak, sætter virkelig pris på det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2010 af peter lind

Du mangler en parantes omkring tælleren, ellers er det rigtigt. Brug formlen (a+b)2 = a2+b2+2ab på første led med a = 5x0 og b=h


Svar #2
28. august 2010 af Camilaaaa (Slettet)

 Hvilke tæller ?

Hvad mener du?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2010 af peter lind

Tælleren  er (x0+h)2+4-(5x02+4)


Skriv et svar til: f(x)= 5x ^2 +4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.