Matematik

Find differentkvotienten af f(x)=8x^3 -3

28. august 2010 af Camilaaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

 g(x) = 8x^3 - 3

f(x0+h) - f(x0)  / h         =         (8x0+h) ^3   -  (8x^3 - 3)    /  h

8x0 ^3 + h^3 + 38x0h - 8x^3 +3

8x0^3 går ud med   - 8x^3

oh h^3 går ud med h så der står  h^2, og h går ud ved 3 *8x0h så der står  3*8x0 så det resulter

h^2+ 3*8x0 +3

vi erstatter h med 0 og får følgende  0^2+ 24x0 + 3  = 24x0 + 3

Mit facistliste siger at der skal stå 24x ^2

Det forstår jeg ikke ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2010 af peter lind

8((x0+h)3 =8 (x03+3x02+3*x0*h2+h3.  Ingen led med h går ud med noget som helst. Derimod går 3 og -3 ud mod hinanden.


Skriv et svar til: Find differentkvotienten af f(x)=8x^3 -3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.