Matematik

Hvordan finder man renten af et beløb?

29. august 2010 af mogens91 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej,

Hvordan finder man renten af et beløb?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2010 af mathon

 simpel rente:

       du har kapitalen k
og
        den årlige procentsats p

og
        antallet af dage d

   

           årsrenten =( k/100·p) =                                k·(p/100)

           dagsrenten = årsrenten / 360 =                  k·(p/100)/360

           renten i d dage = dagsrenten · d =             k·(p/100)/360·d = k · (p/100) · (d/360) = (k·p·d)/36000

sammensat rentesregning:

           Kn = Ko·(1+r)n


Skriv et svar til: Hvordan finder man renten af et beløb?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.