Kemi

Reaktionsskema

29. august 2010 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En opløsning er fremstillet ved at komme 65 mL 0,150 M HCL og 85 mL 0.0528 M HNO3 i en målekolbe og fylde den op til mærket med deminiraliseret vand.

a) Beregn pH for opløsningen

Opløsningen hældes ud i et bægerglas, hvori der findes 2,50 g NaOH

b) Opskrive et reaktionsskema for den reaktion, der finder sted i bægerglasset.

Når reaktionen er slut, afkøles opløsningen til 25 grader C. Voluminet er stadig 500 mL.

c) Beregn pH for den nye opløsning.

opgave a får jeg til 1,545. Er det rigtigt?

Har brug for hjælp til de to sidste.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2010 af Bankier (Slettet)

a) 

- Find ud af  syrerens stykre (pKs)

- Find en pH udregningsmodel, som passer

- Udregn koncentrationen af oxonium


Svar #2
29. august 2010 af placebo321 (Slettet)

Det har jeg gjort. Jeg har brug for hjælp til opgave B


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2010 af mathon

 b)

                                       H3O(aq) +  OH- (aq)  --->   2H2O (l)

M(NaOH) = 40,00 g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2012 af katrinebreumlarsen (Slettet)

Nogle der har svaret på opgave C?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2012 af mathon

 før          
                                       n(H3O+)total = 0,014238 mol

 efter
         overskud af OH-    
                                       n(OH-) = (2,5 g)/(40,00 g/mol) - 0,014238 mol = 0,048262 mol           

                                       pOH = -log([OH-]) = 1,32

 ved 25ºC
                                       pH = 14 - pOH = 14 - 1,32 = 12,68
                        


Skriv et svar til: Reaktionsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.