Kemi

hjælp til opg.

29. august 2010 af nicolairasmussen (Slettet)

Anvend vands ionprodukt til at forklarer, hvorfor elektroforese karet skal blive mere surt i katode enden ("negativ pol")og basisk i anode enden ("positiv pol").
En stor forskel i pH er ikke ønskeligt derfor anvendes en buffer. Vi skal derfor lave en 1 M phosphatbuffer pH 7,0
Hvilken form af phosphersyre har en pKs omkring 7
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2010 af mathon

                           bufferen     
                                                H2PO4-   <--->  HPO42-

pKs(H2PO4- ) = 7,21

                                                nb/ns = 0,62


Svar #2
29. august 2010 af nicolairasmussen (Slettet)

hvad har du divideret med hinanden for at få det til 0,62 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2010 af mathon

af buffer-ligningen
har du: 

                     pH = pKs + log(nb/ns)

                     7,0 = 7,21 + log(nb/ns)

                     7,0 - 7,21 = log(nb/ns)

                     -0,21 = log(nb/ns)

                    10-0,21 = nb/ns ≈ 0,62


Svar #4
30. august 2010 af nicolairasmussen (Slettet)

Mange tak, skal der nogen enhed bag 0,62 ?

og har et efterfølgende spørgsmål, som jeg ikke forstår;

Man kan lave en buffer ved at blande denne syre med dens korresponderende base.
Hvilke to former skal anvendes?

Hvad menes der med former ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2010 af mathon

formentlig
                      "former" af phosphorsyre H3PO4 (som måske opfattes som den alment kendte)

formerne er så:

                                              syre: H2PO4-
korresponderende                 base: HPO42-

                                                                             nb/ns = n(HPO42- ) / n(H2PO4- ) = 0,62    (ubenævnt)


Svar #6
30. august 2010 af nicolairasmussen (Slettet)

Anvend bufferligningen til at bestemme forholdet mellem baseformen og syre formen.( [B]/[S] )

Er det ik det du lige har gjort ovenfor, ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. august 2010 af mathon

genlæs #3


Svar #8
30. august 2010 af nicolairasmussen (Slettet)

dvs. 0,62 er forholdet.

Hvis både syren og basen er 1,0M, må der gælde at Vb / Vs = [B] / [S]

Isoler Vb
 

Kan du fortælle hvordan man isolerer Vb, så skal jeg gøre et forsøg .
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. august 2010 af mathon

de kan ikke begge have koncentrationen 1 M
hvis kravet er
                             pH = 7,0


Skriv et svar til: hjælp til opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.