Kemi

mængdeberegning

30. august 2010 af 4-you (Slettet)

hjælp: :)

Opgave 4: Hydrogengas kan fremstilles ved at overhælde jernspåner med svovlsyre.
a) Opskriv og afstem reaktionsskemaet.
b) Beregn hvor meget jern du skal bruge til at lave 4 L gas (25 ?C og 1 atm. tryk)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2010 af mathon

M(Fe) = 55,845 g/mol

                                                                           Fe (s)  +  H2SO4 (aq)  --->  FeSO4 (aq)  +  H2 (g)
ækvivalente stofmængder i mol:                           1                                                            1
                                                                       0,163495                                               0,163495

af idealgasligningen
har du

           n(H2) = (p·V) / (R·T) = ((1 atm)·(4 L)) / ((0,082058 atm·L/(mol·K))·((273,15+25) K)) = 0,163495 mol


Svar #2
30. august 2010 af 4-you (Slettet)

mange tak Mathon


Skriv et svar til: mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.