Matematik

Bestem koordinatsættet til det punkt P på l, for hvilket vinkel POQ er ret

30. august 2010 af Cocia (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Har brug for hjælp til denne her opgave

I et koordinatsystem med begyndelsespunkt O har en ret linje l parameterfremstillingen
(x,y)=(3,4)+t(2,1) ,t∈R
og et punkt Q har koordinatsættet (3,4).

Bestem koordinatsættet til det punkt P på l, for hvilket <POQ er ret.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Find t så

OPOQ = 0,

hvor P har koordinaterne (3,4)+t(2,1) .


Svar #2
30. august 2010 af Cocia (Slettet)

Ja så får jeg en ligning der lyder sådan her.

(3,4)*(3+2t,4+t) ikke?

Hvordan skal jeg finde t?


Svar #3
30. august 2010 af Cocia (Slettet)

altså finde skalarproduktet?

Hvordan gøres dette?


Svar #4
30. august 2010 af Cocia (Slettet)

hvordan findes t?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- Der skal gælde

[(3;4) + t(2;1)]•(3;4) = 0

hvilket er en ligning.

Udregn skalarproduktet og løs den fremkomne ligning i t.


Svar #6
30. august 2010 af Cocia (Slettet)

hvordan løses den fremkommende ligning i t?


Svar #7
30. august 2010 af Cocia (Slettet)

tak for din hjælp! :)


Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet til det punkt P på l, for hvilket vinkel POQ er ret

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.