Matematik

Potensregneregler

31. august 2010 af sadu (Slettet)

-Jeg skal regne det nederste regnestykke ud. Jeg skal have ALLE mellemregningerne på. Jeg ved at resultatet giver 2, men hvordan???  :

2=3^√8

-ER DER NOGEN SOM KAN HJÆLPE MIG, PLEASE ????? Det vil være rigtig sødt af jer! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2010 af mette48 (Slettet)

Start med at skrive hele den oprindelige opgave her

Det udtryk du har skrevet forkert ud skal der være et lighedstegn?


Svar #2
31. august 2010 af sadu (Slettet)

 Nej, det er bare fordi jeg ved at resultatet giver 2, men rigtig står der:

Regn følgende: 

3^√8


Svar #3
31. august 2010 af sadu (Slettet)

 kom nu! er der ikke nogen der kan regne det ud, pleaseeeeeee ! :))


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2010 af mette48 (Slettet)

Ok så faldt 10øreren der står den 3. rod af 8

3√8 =2 fordi 23= 2*2*2 =8


Svar #5
31. august 2010 af sadu (Slettet)

Tak :)) Ja det tænkte jeg også på... men jeg skal jo også vise mellemregningerne.... altså hvordan jeg fjerner kvadratroden... er det ikke noget med:

3^√8     er det samme som       8^(1/3)         og derefter     8/3     men så giver det ikke 2 !!  Aaarghh :(

Men det giver mening, hvis jeg siger:

2^√4      er det samme som      4^(1/2)          og derefter     4/2      og det giver 2 som passer..

---Altså hvad menes med 3^√8 er det √8*√8*√8    ??


Skriv et svar til: Potensregneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.