Kemi

Elektron affinitet

31. august 2010 af Bilbo12 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 Hej.

Her kommer formuleringen på et spørgsmål jeg skal svare på::

Følgende elektron affiniteter kendes;

O(g) + e^-   ----->  O^-        Elektron Aff = -141 Kj/mol

O^-1 + e^-  ----->  O^2-      Elektron Aff = +744 Kj/mol

Af ovenstående ses at dannelse af en oxidion, O^2- (g), fraet iltatom ikke er en energetisk favorable proces i gasfasen. Alligevel omtales dinegative ioner af ilt ofte i kemien (f.eks. i faste stoffer som MgO). Forklar hvorfor de findes??

// Jeg ved affinitet betyder Atomets tilbøjgelighed til at optage et atom. Det vil i første omgang være favorabelt for Oxygen idet den vil få fyldt sin P orbital op, samt opnå octet struktur. Men det er tydeligt at det koster en masse energi at optage endnu en elektron, hvorfor jeg ikke kan se at dette kan ske?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2010 af mathon

det koster altid en del energi for en negativ ion = anion at optage endnu en elektron, da elektronen frastødes under optagelsen


Svar #2
01. september 2010 af Bilbo12 (Slettet)

 Jamen hvorfor findes de pågældende ioner så? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2010 af frodo (Slettet)

 fordi du vinder en masse energi ved at lave et krystalgitter med positive ioner


Skriv et svar til: Elektron affinitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.