Fysik

Mekanik.

01. september 2010 af JimmyChoo (Slettet)

En dreng står på et udspringstårns platform 10 m over vandoverfladen. Han løber lige ud over kanten af platformen.

a) Tildel selv passende værdier til relevante fysiske størrelse og brug disse til at vurdere, hvor stor den afstand d mindst skal være, for at han ikke risikerer at ramme den modsatte bassinkant. Gør herunde rede for de relevante antagelser.
 

Har siddet længe og funderet over opgaven og er desværre i tvivl om, hvordan jeg skal gribe opgaven an, da jeg kun kender en størrelse.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2010 af Jerslev

#0: Tildel selv passende værdier til relevante fysiske størrelser...

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
01. september 2010 af JimmyChoo (Slettet)

Jamen, jeg kan da ikke vurdere en passende hastighed for eksempel?
Nogle fra min klasse sagde, de først brugte formlen:

v= m/t

derefter s=v*t. Men jeg har stadigvæk kun en størrelse ( i know mht. tildelings"delen" but still)


Svar #3
01. september 2010 af JimmyChoo (Slettet)

Har sat v = 2 m/s

hvorefter jeg får:

h=1/5*g*t^2

t=√(5*h)/g)

s=v*t
 

s = (2*m/s)*√(5*10m)/9.82m/s^2)

s = 4.51m.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2010 af JKaram (Slettet)

Ja. Hvor stor skal d så være?

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2021 af MVDP

#3 

Når du skriver h, t og s. Hvad er det så for nogle fysiske størrelser? For h er altså Plancks konstant, t er tid og s står for sekunder......

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2021 af mathon

h er højden over vandoverfladen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. maj 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}& \textbf{energibevarelse:}\\&& m\cdot g\cdot h=\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2\\\\&& g\cdot h=\frac{1}{2}\cdot v^2\\\\&& v=\sqrt{2\cdot g\cdot h}\\\\&& v=\sqrt{2\cdot \left ( 9.82\;\frac{m}{s^2} \right )\cdot \left ( 10\;m \right )}=14.0\;\frac{m}{s}=50.4\;\frac{km}{h} \end{array}


Skriv et svar til: Mekanik.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.