Matematik

hvordan finde c?

03. september 2010 af minty (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej :)

Jeg har en opgave iblandt mine mange matematikopgaver, der hedder:

Find c så ligningen har netop én løsning -      x^2+4x+c

Jeg ved godt, at dette er en andengradspolynomie, men hvordan skal jeg bestemme c? ved ikke hvordan den skal gribes an. Håber nogen gider hjælpe!

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du har beskrevet et 2.-gradspolynomium. Den tilhørende 2.-gradsligning

x2 + 4x + c = 0

har 2, 1, eller ingen løsninger, afhængigat af, om den tilhørende diskriminant d er > 0, er = 0, eller er < 0. Se derfor på ligningens diskriminant d og bestem c, så at d = 0.


Svar #2
03. september 2010 af minty (Slettet)

 Nu har jeg siddet og funderet lidt over den.. Måske er det bare mig, der ikke forstår det.

Er det så rigtigt at gøre følgende:

x^2+4x+c  = 0

a= 1 , b=4 , c= ?

d= b^2-4*a*c  ----> d= 4^2 - 4 *1*c

den forkortes så ved d= 12* c

..og så går jeg i stå. Hvad skal jeg så gøre? s; skal jeg så bestemme at D er 0? og så derfra regne mig frem til hvad c giver? eller? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er rigtigt, som du fortolker a, b, og c:

a=1, b=4, c=c . Så er

d = b2 - 4ac = 42 -4·1·c = 16 - 4c .

Den oprindelige ligning har netop een løsning, når dens tilhørende diskriminant er = 0, dvs d = 0. Løs nu ligningen

d = 0 , altså 16 - 4c = 0 som en almindelig ligning i c.


Svar #4
03. september 2010 af minty (Slettet)

 åååh tusind tak. :D

Nu forstår jeg det! mange mange mange tak, du har reddet min triste fredag aften!


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 -- Altid rart med en glædelig indgang til weekenden.


Svar #6
05. september 2010 af minty (Slettet)

 Okay, er dette så rigtigt?

d= b^2-4*a*c

d=4^2-4*1*c

d=12*c

d=0

0=12*c

c=12/0

c=0


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6 -- Nej, det er ikke rigtigt.

Jvf. #3, er d = 16 - 4c. Ligningen d = 0 oversættes så til 16 - 4c = 0. Du skulle kunne løse den ligning med c som den ubekendte.

16 -4c = 0 , eller

4c = 16, elller

c = 4 .


Skriv et svar til: hvordan finde c?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.