Matematik

Polær til retangulær form med komplekse tal

04. september 2010 af Mech0z (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg prøver at følge et eksempel i min lærebog for at kunne udregne opgaver (Og det er meget basalt så jeg skal forstå det)

x1=1.7?^( j70 pi/180)
 

Og det får lærebogen så til

0.5814+j1.597 på retangulær form

Det formoder jeg jo så jeg skal få ved at bruge

r⋅e^(j⋅θ)=r⋅cosθ+j⋅r⋅sinθ
 

Men jeg får slet ikke det samme når jeg siger 1.7*cos(70pi/180) + j * 1.7 * sin(70pi/180)

Hvor er det jeg laver fejl :&


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. september 2010 af mathon

hvilket vinkelmål har du indstillet regnemaskinen til?

hvis den arbejder i radianer, skal der jo ikke divideres med 180 og ganges med π


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. september 2010 af mathon

indstil regnemaskinens vinkelmål til Degree

     z = 1,7·ej·70º

           x = 1,7·cos(70º) = 0,581434

           y = 1,7·sin(70º) = 1,59748


Svar #3
04. september 2010 af Mech0z (Slettet)

TAK for pokker jeg har siddet længe med det problem :s men jeg tog det jo bare direkte fra bogen så at pi/180 er at gå mellem radianer og vinkel tænkte overhovdet ikke på.


Skriv et svar til: Polær til retangulær form med komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.