Matematik

Omskrivning af funktion

28. marts 2005 af pedie (Slettet)
Hej!
Jeg skal ved omskrivelse, vise at f5(x) = f6(x)

Hvor f5(x) = 1+(2/x-3)
Og f6(x) = (x-1)/(x-3)

På forhånd tak...

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2005 af allan_sim

Nævneren i f6(x) er givet ved x-3, så prøv at få begge led i f5(x) til at have den nævner, således at du kan sætte på fælles brøkstreg i f5(x). Det gøres lettest ved at skrive 1 på en lidt mere kompliceret måde......

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2005 af frodo (Slettet)

står der f5(x)=1+ 2/x -3 eller 1+ (2/(x-3))

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2005 af sontas (Slettet)

1+(2/x-3) = (x-1)/(x-3)

så finder du fællesnævner for f5(x), som er (x-3). Dvs (1*(x-3) + 2)/(x-3) = (x-3+2)/(x-3) = (x-1)/(x-3)

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2005 af Duffy

For det første må du vel mene

f5(x) = 1+2/(x-3)
[og ikke 1+(2/x-3) ]


Nåh, men her er det

f5(x) =

1+(2/x-3) =

(x-3)/(x-3) + 2/(x-3) =

((x-3)+2)/(x-3) =

(x-3+2)/(x-3) =

(x-1)/(x-3) =

f6(x)


qed


Duffy




Svar #5
28. marts 2005 af pedie (Slettet)

Ja okay..Egentligt meget simpelt ;-) Men tak for hjælpen allesammen!

Skriv et svar til: Omskrivning af funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.