Kemi

Reaktionsligning

04. september 2010 af kemisten (Slettet)

Hej, er der nogen som kan hjælpe!

Til et projekt vedrørende vandbehandling skal jeg bruge det der svarer til 50 μg Mo (Molybdæn) i en dråbe vand (1 dråbe =0,05ml).

Til vandbehandlingen bruges Natrium Molybdat (Na2MoO4+2H2O)

Hvordan ser reaktionsligningen ud, og hvor meget Natrium Molybdat skal der tilsættes en liter vand for at opnå de ovennævnte 50 μg Mo/dråbe vand.

På forhånd tusind tak for hjælpen!!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. september 2010 af mathon

          50 μg Mo per 0,05 ml er (5,0·10-5 g)/(5,0·10-5 L) = 1 g/L

         M(Na2MoO4*2H2O) = 241,95 g/mol hvoraf Mo udgør 95,94 g

dvs
        (1/95,94) mol indeholder 1 g Mo

til 1 L vand skal således tilsættes
                                 
                             m = n·M = ((1/95,94) mol)·(241,95 g/mol) = 2,52 g Na2MoO4*2H2O


Svar #2
04. september 2010 af kemisten (Slettet)

Mange tak for hurtigt svar.

Kan du venligst opsætte reaktionsligningen når Na2MoO4*2H2O opløses i vand - det er hovedsagelig det bundne vand i ligningen som forvirrer en del.

Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2010 af mathon

Molybdationer MoO42- i neutral og sur opløsning
danner
       bl.a.
                   HMoO65-   <--->   Mo7O246-   <--->   Mo8O264-


Skriv et svar til: Reaktionsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.