Matematik

hvad er x på en trekant?

04. september 2010 af Lovingmybrent (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej med jer alle :)

Jeg er gået lidt i stå med en opgave, som lyder:

I en trekant ABC er sidelængderne x-1, x, x+1.

Hvad skal x være for at trekanten bliver retvinklet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2010 af mathon

da x>0
               er (x+1) hypotenusen

hvoraf
                     katete1      katete2      hypotenuse
                         x              (x-1)              (x+1)              x

                         x2      +    (x-1)2     =      (x+1)2                                Pythagoras


Svar #2
07. september 2010 af Lovingmybrent (Slettet)

 Jeg forstår ikke rigtigt. Kan du uddybe det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2010 af mathon

                           x2 + (x-1)2 = (x+1)2     x>0

                           x2 + x2 - 2x + 1 = x2 + 2x + 1

                           x2 - 4x = 0

                           x·(x - 4) = 0 og x>0

dvs
                           x = 4


Skriv et svar til: hvad er x på en trekant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.