Matematik

Median

05. september 2010 af Jensen11 (Slettet)

cos(A) = (b2 + c2 - a2)/(2bc)

cos(B) = (a2 + c2 - b2)/(2ac)

cos(C) = (a2 + b2 - c2)/(2ab) .

Idet jeg udelader længdeenheden cm, er a=53, b=84, c=95. Dette fører til

A = 34,7387º
B = 61,6746º
C = 84,5867º

Medianen mc der går fra vinkel C til midten af c er nu side i en trekant med siderne b, c/2 og den hosliggende vinkel A . Medianen findes så af cosinusrelationen for denne trekant:

mc2 = b2 + (c/2)2 -2b(c/2)cos(A) ,

hvoraf mc = 51,732
 


Svar #1
05. september 2010 af Jensen11 (Slettet)

altså lommeregneren kommer jo med et svar der lydder

Altså jeg skal jo finde frem til hvad mc (medianen) er

842+(95/2)2-2*84(95/2)2cos(34,9) = 2767,43

kvadratroden af 2767,43 = 52,6
 


Svar #2
05. september 2010 af Jensen11 (Slettet)

jeg har flyttet det over i et nyt spørgsmål  pga jeg godt snart vil være færdig med den her opgave, men det er jo lidt svært da jeg ikk får samme resultat som det skal være


Skriv et svar til: Median

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.