Matematik

Gange to paranteser

05. september 2010 af nicolaskm (Slettet)

Heej med jer. Har fået en matematik aflevering for om parenteser, som jeg ikke rigtig kan finde ud af.

Jeg skal gange nogle parenteser ud, men så er problemmet bare hvordan.

Den første ser sådan ud:

-(2b-a)(a+2b) 

Håber i vil hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. september 2010 af kieslich (Slettet)

-( (2b-a)*(a+2b) )  =  -( 2b*a +2b*2b -a*a-a*2b) = -2ab -4b2 +a2 +2ab = a2 -4b2

Gem '-' uden for en parentes. Alle led i første parentes ganges med alle led i anden parentes. Gang '-' ind = skift fortegn på alle led. Saml udtrykkene.


Svar #2
05. september 2010 af nicolaskm (Slettet)

 okay, tak skal du have. Tror nok jeg har forstået det. 


Skriv et svar til: Gange to paranteser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.