Matematik

Brøkregning

05. september 2010 af xlb (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.. Jeg har problemer med et regnstykke med brøker, det ser sådan ud:

5/12 - 30/20 + 7/15 =

/ = Brøkstregen, da jeg ikke ved hvordan jeg ellers skulle skrive den.
 

På forhånd tak, hvis nogen gider hjælpe! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2010 af Ristedorte (Slettet)

Du skal lave nævneren om til 60 da det er det eneste tal 12, 20 og 15 går op i:

5/12 - 30/20 + 7/15 = 25/60 - 90/60 + 28/60 = -37/60


Svar #2
05. september 2010 af xlb (Slettet)

TUSIND TAK! :)


Skriv et svar til: Brøkregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.