Matematik

vektor, a ortogonal med b+tc, find t....how??

05. september 2010 af alicro (Slettet)

Hej, har fået denne opgave og er lidt lost...

vektor a: (1,2,1)

vektor b: (-1,0,3)

vektor c: (5,3,-8)

bestem tallet t så at a står vinkelret på b+tc

.....

altså jeg har skrevet:

a*(b+tc)=0

a*b  +  a*tc =0

1*-1+2*0+1*3  +  1*t*5+2*t*3+1*t*-8 =0

2  +  5t+6t-8t =0

2 + 3t=0 <=> t=-2/3 og det fungerer ikke når jeg kontrollerer.... HELP!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2010 af Erik Morsing (Slettet)

start med at finde b+t*c, så går det lettere


Svar #2
06. september 2010 af alicro (Slettet)

b+tc=

-1 5
( 0 ) + t* ( 3 )
3 -8

-1 5t
( 0 ) + ( 3t )
3 -8t

4t
= 3t
-5t

og når jeg så ganger vektor a på:

a* (b+tc)=
1 4t
( 2 ) * ( 3t ) = 1*4t + 2*3t + 1*(-5t) = 4t+6t-5t = 5t = 0 <=> t=0 og det fungerer jo ikke :S
1 -5t
 


Skriv et svar til: vektor, a ortogonal med b+tc, find t....how??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.