Matematik

hjælp til reducering

05. september 2010 af ANK94 (Slettet)

Jeg har to reduceringer, som jeg ikke ved hvordan man skal udregne, og jeg håbede på noget hjælp her:

(a-1/2)/(a5/2) • a3

og

(2 • a)/(a2 • b2) •2 •b3

hvor jeg ikke kan komme videre end til:

(2a • 2b3)/(a2 • b2)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. september 2010 af SatansSvin (Slettet)

1) Brug potensregnereglen an/am=an-m samt an*am=an+m

2) Kvadratsætning :)


Svar #2
05. september 2010 af ANK94 (Slettet)

I nr. 1 kommer det vel så til at hedde:

a(-1/2+3)-5/2

Men hvordan regner man så det ud?

Og jeg kan heller ikke helt finde en kvadratsætning, som viser hvordan man omskriver a2 • bsom i nr. 2

Jeg kan faktisk overhovedet ikke finde nogen kvadratsætning med gange.

Er ked af jeg ikke forstår det, men måske kunne du uddybe det?


Brugbart svar (2)

Svar #3
06. september 2010 af Krabasken (Slettet)

a(-1/2-5/2+3) er rigtigt og udregnes:

-1/2-5/2+3 = -6/2 + 3 = 0

a0 = 1

2a/(a^2*b^2)*2b^2

2*a*2*b*b / a*a*b*b

b*erne og det ene a forkortes væk og tilbage bliver

(2*2) /a eller 4/a


Svar #4
06. september 2010 af ANK94 (Slettet)

Mange tak, nu har jeg forstået det :-)


Skriv et svar til: hjælp til reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.