Matematik

differentialregning

05. september 2010 af englo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-)

Jeg har et spørgsmål til denne opgave:

Funktionen f(x)=x3-3*x-2

Bestem f’(-2) og ligningen for tangenten for grafen for f(x) i punktet P(-2,-4)

Jeg ar fået tangentligningen til at give y=9*x+2-4 er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2010 af kieslich (Slettet)

ikke helt. husk parenteserne: udregn  y-(-4) = 9*(x-(-2))


Svar #2
06. september 2010 af englo (Slettet)

Jeg forstår ikke lige hvad du mener, der er jo ingen parenteser?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2010 af kieslich (Slettet)

tangentligningen er:  y - f(x0) = f'(x0)*(x-x0)    du havde glemt den fede parentes.


Svar #4
06. september 2010 af englo (Slettet)

jeg har regnet den ud igen og får den til

y=a*(x-(-2))+f(-2) = Y= 9*X+14 er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2010 af kieslich (Slettet)

yep


Svar #6
07. september 2010 af englo (Slettet)

okay mange tak :D


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.