Kemi

kemi hælp

29. marts 2005 af katrine01 (Slettet)
Hej vil lige spørger om hvis der er nogle herinde som kan hjælpe mig med kemi. Jeg har virkelig svært ved at forstå de kemiske beregninger håber nogle kan hjælpe mig

Benzin er som nævnt en blanding af forskellige carbonhydrider. I denne opgave regner vi på C7 H16 . De forskellige isomere med denne molekylformel udgør en væsentlig del af benzin. Densiteten for C7H16 sættes til 0,68g/mL.

a) skriv reaktionsskemaet for forbrænding af C7H16 .
b) betragt 1 liter C7H16 . beregn stofmængden af C7H16 .
c) hvor stort et volumen ren oxygen (20 C, 1,013bar) går der til forbrænding af 1 liter C H .
d) Atmosfærisk luft indeholder 20,95 volumen % oxygen. Det betyder, at 100L atmosfærisk luft indeholder 20,95L oxygen. Beregn voluminet for den mængde atmosfærisk luft, som bruges ved forbrænding af 1L C H .
a) C7H16 +O2 +N2 CO2 +H2 O+N2
C7H16 + O2 +N2 CO2 +8H O+N2
Her er jeg gået i stå
b)0,68 g/mL*1L=0,68mol/L
c)0,68*0,0831*(273,15+20)/1,013= 16,35L
d)ved overhovedet ikke hvad jeg skal gøre i denne opgave
jeg ved ikke om hvis mine beregninger er rigtige

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2005 af frodo (Slettet)

hmm.. I a) ved jeg ikke rigtig hvad du laver. Ved forbrænding af et carbonhydrid, reagerer det med O2, og danner CO2 og H2O.

b) nej, da..Find massen i en liter. og find derudaf stofmængden.

c) går ikke, da du har en forkert B'er, men fremgangsmåden er rigtig.

d)her kan du lade x betegne det eftersøgte volumen. du ved, hvor meget O du skal bruge, og at indholdet af O er givet 0,2095*x

Svar #2
29. marts 2005 af katrine01 (Slettet)

dvs til opgave a) C7H16+O2 pil CO2+H2O
b)
1000ml*0,68g/ml=680g
680g/84,07g/mol=8,08mol
c)
8,08mol*0,0831*(273,15+20)/1,013=194,31L

d)0,2095*32=6,704L

er det her rigtigt fordi, det er sådan jeg har forstået det?

Brugbart svar (1)

Svar #3
29. marts 2005 af frodo (Slettet)

a) nej.. du skal lige have støkiometrien i orden.

b) M(C7H16) er da ikke 84,07, men derimod 100,20

c) stofmængden skal lige korrigeres efter a)

d)hvor kommer 6,704 fra?

Svar #4
29. marts 2005 af katrine01 (Slettet)

ja okay

er det så sådan

C7H16+11O2pil7CO2+8H2O

1000ml*0,68g/ml=680g
680g/100,198/mol=6,79mol

6,79mol*0,0831*(273,15+20)/1,013=163,20L

men det sidst er det ikke 25 fordi, jeg har 25 O´er
0,2095*25=5,2375L

Skriv et svar til: kemi hælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.